06.02.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

        Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Prună Tudorel Dumitru, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat și deosebit de grav, prevăzută de art. 174 raportat la art. 175 litera c și art. 176 litera b din Codul penal și pedepsită cu detențiunea pe viață sau cu închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-au reținut următoarele:

        Inculpatul Prună Tudorel Dumitru locuia împreună cu mama sa, victima P.T., în localitatea Țicleni, județul Gorj și obișnuiau să consume băuturi alcoolice.

        În seara zilei de 13.11.2012, inculpatul a revenit la domiciliul său și în apartamentul în care locuia împreună cu mama sa, a găsit-o pe aceasta complet dezbrăcată dormind în stare de ebrietate și pe victima M.C. care dormea parțial dezbrăcat în aceeași încăpere.

        Pe fondul consumului de alcool, inculpatul profitând de faptul că cele două victime  se aflau într-o stare avansată de ebrietate și dormeau, le-a aplicat mai multe lovituri cu o secure, producându-le leziuni care au condus la decesul acestora.

        Inculpatul a fost reținut și ulterior arestat preventiv în cauză, începând cu data de 14.11.2012.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca de altfel și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.