07 februarie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 05.02.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Muraru Ion Cătălin și Tărău Sergiu Mădălin pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (6 acte materiale).

 S-a reținut că, în perioada martie - aprilie 2012, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații au pătruns pe timp de noapte și prin efracție, în mod repetat, în locuința părții vătămate N. O. din comuna Lelești, jud. Gorj, ocazii cu care au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 80.000 lei, nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 05.02.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea, pe numele inculpaților, a unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.