07 martie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 06.03.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mureșan Nicolae pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunilor de ultraj și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

S-a reținut că, în data de 05.03.2013, în timp ce se afla într-un cafe-bar, pe fondul unui conflict cu administratora G.A., inculpatul a proferat cuvinte și expresii jignitoare, provocând o stare de temere și indignare persoanelor aflate în local, aducând astfel atingere bunelor moravuri și tulburând liniștea publică.

De asemenea, inculpatul Mureșan Nicolae a amenințat cu acte de violență pe agentul de poliție D.A., creându-i acestuia o stare de temere și, fiind condus la sediul Poliției orașului Tismana, a manifestat un comportament agresiv și a spart cu capul geamul de la ușa biroului.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu s-a dispus reținerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore începând cu data de 06.03.2013.

A fost înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Mureșan Nicolae, iar prin încheierea din 07.03.2013 a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.