09.08.2013

 

 

 

COMUNICAT

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți aduce la cunoștință :

           Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți au solicitat, la data de 09.08.2013, instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului STOICA MARIAN COSTINEL, aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor tentativă la infracțiunea de omor calificat și omor deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul fără drept de armă letală.

           La data de 09.08.2013, magistrații Tribunalului Mehedinți au admis propunerea de arestare preventivă  și au emis mandatul de arestare preventivă față de  inculpatul STOICA MARIAN COSTINEL, pentru o perioadă de 29 de zile.

            Din  ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

           În  data de 08.08.2013, în jurul orei 06,30, STOICA MARIAN COSTINEL s-a deplasat în zona cuprinsă între localitățile Țigănași și Gogoșu, pe malul Dunării, unde tatăl său S.D. se afla într-o barcă, împreună cu o altă persoană , iar inculpatul l-a amenințat cu moartea pe tatăl său, după care a uzat de o armă de vânătoare și a tras de mai multe ori,  cu intenția de a le suprima viața celor 2 persoane.

           Facem precizarea că  punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.