09.01.2013

Comunicat de presă

 

Biroul de relații cu presa din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 08.01.2013 organele de poliție au fost sesizate telefonic despre faptul că numita O.C.D., în vârstă de 20 de ani a fost victima unui accident de circulație produs în dreptul stației Peco Mol de pe str. Maria Tănase, din Craiova, iar autorul a părăsit locul accidentului cu autoturismul marca Mercedes nr. DJ-18-FLS.

La fața locului s-au deplasat organele de poliție din cadrul Biroului Poliției Rutiere care, în urma cercetărilor efectuate și a analizării imaginilor înregistrate de camera de supraveghere existentă în zonă, au constatat faptul că autorul, cu intenție, a schimbat direcția de mers și a lovit victima, motiv pentru care a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Autorul a fost identificat în persoana numitului CIOACĂ FLORIN VALERIU, de 19 ani, din Craiova, posesor al permisului de conducere categoria B, de două luni.

Față de acesta fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor, prev. de art. 20 rap. la art. 174, 175 lit. i din C.p., autorul fiind reținut în baza ordonanței pentru o perioadă de 24 de ore și urmând să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru fapta menționată.

Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.