09.09.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 04.09.2013, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului major RADU CĂTĂLIN și a inculpatului minor G.M., în vârstă de 16 ani, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 208 alin. 1 – 209 alin. 1 lit. a,g,i cod penal și art. 211 alin. 1- alin. 2 lit. b - alin. 21 lit. a,b,c din codul penal, cu aplic. art. 33 lit. a din codul penal și art. 75 lit. c din codul penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 30/31.08.2013 inculpații au comis două infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tâlhărie în dauna părților vătămate S.M., C.M., G.T. și M.A..

              Prin încheierea din 04.09.2013 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Cătălin pe o durată de  29 de zile și a inculpatului minor G.M. pe o durată de 19 zile.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.