COMUNICAT de PRESĂ

09 septembrie 2013

 

 

                   Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpaților:

- Țînțu Marius Cristian, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată prev. de art. 215 al.1,2,3 și 5 C.p. cu aplic. art. 41 al. 2 C.p. ,

- Toader (fostă Nedeianu) Ramona Ștefania, cercetată  pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, prev. de art. 215 al.1,2,3 și 5 C.p. cu aplic. art. 41 al.2 C.p. și art. 290 C.p. cu aplic. art. 41 al.2 C.p. și

- Sima Ionel Laurențiu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată prev. de art.26 C.p. rap. la art. 215 al.1,2,3 și 5 C.p. cu aplic. art. 41 al.2 C.p.

Magistrații Tribunalului Dolj au admis, la data de 06.09.2013, cererea și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile a inculpaților Țînțu Marius Cristian și Toader (fostă Nedeianu) Ramona Ștefania, iar cu privire la inculpatul  Sima Ionel Laurențiu, au disjuns propunerea de arestare preventivă pentru realizarea procedurii de citare cu acesta, întrucât s-a sustras urmăririi penale, fixându-se termen pentru soluționarea propunerii, la data de 11.09.2013.

       Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit, a rezultat că în anul 2012 Țînțu Marius Cristian, în calitate de administrator în fapt al SC Prior Autoprest PMI SRL Giurgiu, a hotărât să inducă în eroare reprezentanții SC Cargill Oils SA și SC Cargill Agricultura SRL și să obțină astfel sume de bani necuvenite, scop în care a luat legătura cu numita Toader

    Ramona, laborantă la SC Cargill Oils SA – punct de lucru Podari, jud. Dolj, pe care a convins-o să ateste aprovizionări nereale de semințe de floarea soarelui de la furnizorul SC Keda Servicii SRL București, care au fost achitate de către SC Cargill Agricultura SRL, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 2.257.754 lei.

      Inculpatul Țînțu Marius Cristian a planificat un circuit al actelor justificative și al banilor plătiți pentru transporturile fictive de marfă, care să nu permită identificarea persoanei sale în activitatea de prejudiciere a firmei SC Cargill Agricultura SRL și, în eventualitatea în care s-ar fi constatat la un moment dat nereguli de către această din urmă societate, să se evidențieze doar implicarea inculpatei Toader Ramona.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în  nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.