09 octombrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 08.10.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Trancă Angela pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada ianuarie-iunie 2013, a contactat, atât direct, cât și prin intermediul altor persoane un număr de 67 părți vătămate, pe care le-a indus în eroare, spunându-le că le va facilita încheierea unui contract de muncă în Germania, încasând de la acestea sume cuprinse între 50-100 de euro, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 4000 euro.

Pentru a  crea convingerea părților vătămate că le poate facilita obținerea unui loc de muncă, inculpata a încheiat în fals înscrisuri denumite „contracte de consultanță și prestări servicii” în numele unei societăți,al cărei administrator era soțul său.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatei, aflată în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 08.10.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele acesteia.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.