09 decembrie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 07.12.2013, punerea în mișcare  a acțiunii penale  față de Bușe Iustinian Claudius și Iliescu Amelia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă.

S-a reținut că, în data de 07.12.2013, cu ocazia efectuării unui control în trafic de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj - Serviciul Rutier, în autoturismul cu care se deplasau cei doi inculpați,  au fost identificate mai multe genți de voiaj, un troler și rucsacuri în care se aflau țigări de diferite mărci care nu erau marcate fiscal.

În total, inculpații dețineau și transportau un număr de 5030 pachete de țigări (100.600 țigarete) ce nu aveau timbru de marcaj, provenind din contrabandă. Aceste țigări au fost achiziționate în aceeași zi din Timișoara, de la persoane necunoscute, la prețul de 3 lei/pachet, urmând a fi comercializate ulterior în municipiul Craiova, în scopul obținerii unui profit de aproximativ 10.000 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 08.12.2013, a admis propunerea magistraților procurori, a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Bușe Iustinian Claudius pe o perioadă de 29 de zile, iar față de inculpata Iliescu Amelia, a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.