10.04.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Mihai Ionel-Eugen din mun. Târgu-Jiu, pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9 alin.1 lit. c din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal Cod penal și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 8 ani și interzicerea unor drepturi.

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2009, inculpatul Mihai Ionel-Eugen a evidențiat în actele contabile ale unei societăți comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care era administrator, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cheltuieli nereale în baza a 12 facturi fiscale completate cu date fictive, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul statului a sumei de 16.476 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.