09 septembrie 2013

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 08.09.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Lăcătușu Manix pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj (2 fapte), ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice și 3 infracțiuni de lovire sau alte violențe și față de Sandu Ovidiu pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Din probele administrate până în această fază procesuală a rezultat că, în  noaptea de 06/07.09.2013, cei doi inculpați au produs scandal public în incinta unei discoteci din comuna Dănești, județul Gorj, agresând părțile vătămate         B.V. , C.M. și C.T.F. , pe care le-au lovit cu o bâtă de baseball.

 În aceleași împrejurări inculpatul Lăcătușu Manix a amenințat cu moartea și acte de violență, folosind bâta de baseball, pe agenții de poliție B.T. și O.M.D. care se aflau în  exercitarea atribuțiilor de serviciu.

 Fiindu-le creată o stare puternică de temere, agenții de poliție au folosit armamentul din dotare , executând focuri de armă în plan vertical.

Prin referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu din data de 08.09.2013, s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Sandu Ovidiu, aflat în stare de reținere și a inculpatului Lăcătușu Manix, care s-a sustras de la urmărirea penală.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea de arestare preventivă și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile pentru inculpatul Sandu Ovidiu și pe o perioadă de 30 de zile pentru inculpatul Lăcătușu Manix.

         Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și pentru stabilirea răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție