11 iunie 2013 

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

          Biroul  de  Informare  și Relații  cu Presa din cadrul   Parchetului  de   pe lângă Tribunalul Olt,  este  împuternicit  să  aducă la  cunoștința   opiniei publice  următoarele :

         Prin  ordonanța acestui parchet  din   data  de  10 iunie 2013 s-a dispus  reținerea pe o perioadă de 24 de ore a învinuitului Davițoiu Petre din mun.Caracal, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În  sarcina  lui s-a  reținut   faptul că,  la data de 10 iunie 2013 a pretins și primit de la o tânără de 33 de ani din loc.Dioști, jud.Dolj, suma de 220 lei pentru a efectua o intervenție chirurgicală pacientei.

Aceasta a sesizat organele de urmărire penală, care au organizat un flagrant, medicul fiind prins în timp ce primea suma menționată.

La data de 11 iunie 2013 procurorul a propus Tribunalului Olt arestarea preventivă pe o perioadă de 10 de zile a înv. Davițoiu Petre, care pentru fapta săvârșită riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani.

Facem precizarea   că   reținerea  și propunerea de arestare preventivă sunt etape ale  procesului penal reglementate de  Codul de  procedură penală,   având  ca scop  crearea cadrului procesual de  administrarea   probatoriului,   activitate   care nu poate , în  nici o situație, să înfrângă  principiul   prezumției de   nevinovăție.