11 septembrie 2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 10.09.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Bubuioc Liviu pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere și sustragere material lemnos, fapte prevăzute și pedepsite de art.  108 alin. 1 lit. a, alin. 2 lit. a și art. 110 alin. 1 lit. a, alin. 2 lit. a din Legea 46/2008 cu aplic. art. 33 lit. a Cod penal.

S-a reținut că, la datele de 17 și 18 iunie 2013, Bubuioc Liviu a tăiat de pe picior, fără a fi marcați un număr de 12 arbori de esența gorun și gârniță, din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Turceni, pe care i-a sustras și i-a transportat la domiciliul său, creând un prejudiciu de 1622, 66 lei.

Totodată, s-a reținut că, la datele de 12 și  13 august 2013, inculpatul a tăiat de pe picior un număr de 12 arbori nemarcați de esență gorun din pădurea ce aparține Ocolului Silvic Turceni, pe care i-a sustras și i-a transportat la domiciliul său creând un prejudiciu de 1385,05 lei.

Pădurarul a sesizat atât organele de poliție, cât și organele silvice, care       s-au deplasat la domiciliul inculpatului, împrejurare în care acesta le-a adresat injurii și amenințări reprezentanților celor două instituții ale statului.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 11.09.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 25 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.