12.11.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 07.11.2013, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpaților majori SURDU HAMLET MARINEL, NIȚULESCU ANTONIE VIOREL și OPREA ILIE IULIAN, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 211 alin. 1, 2 lit. b,c – alin. 21 lit. a cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 14/15.10.2013 inculpații au deposedat prin violență pe partea vătămată S.V.E. de mai multe bunuri.

              Prin încheierea din 07.11.2013 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților NIȚULESCU ANTONIE VIOREL și OPREA ILIE IULIAN pe o durată de  29 de zile, începând cu data de 07.11.2013 și disjungerea în raport de inculpatul SURDU HAMLET MARINEL în vederea aplicării procedurii speciale de citare.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.