13.03.2013

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

 

Biroul de Informare și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, este  împuternicit  să  aducă la cunoștința  opiniei publice  următoarele :

         Prin rechizitoriul acestui parchet s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Păpănău Ionel Georgian de 23 ani, Din Paul Florin de 24 ani, Păpănău Ionel Constantin de 27 ani și Păpănău Florin de 28 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav.

         În sarcina susnumiților s-a reținut faptul că în noaptea de 18/19.10.2012 au lovit, cu corpuri contondente, părțile vătămate U.Ș.S., căruia i-au produs infirmitate permanentă și i-au pus viața în primejdie și P.F., care a suferit leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 35-40 zile îngrijiri medicale, dar care i-au pus viața în primejdie.

         Agresiunea s-a petrecut în zona unei sălii de jocuri de noroc din municipiul Slatina, iar împrejurările în care faptele au fost săvârșite au dus la tulburarea gravă a ordinii și liniștii publice și indignarea cetățenilor.

         Menționăm că față de primii trei inculpați s-a dispus, la data de 19.10.2012, de către Tribunalul Olt, la propunerea parchetului, măsura arestării preventive.

         Inculpatul Păpănău Florin a fost trimis în judecată în stare de libertate deoarece în contextul conflictului a suferit și el leziuni traumatice care au impus internarea în spital și efectuarea unei intervenții chirurgicale de necesitate.

         Facem precizarea că trimiterea în judecată este   o etapă a  procesului penal reglementată de  Codul de  procedură penală, având  ca scop  crearea cadrului procesual de administrarea  probatoriului, activitate care nu poate, în  nici o situație, să înfrângă  principiul   prezumției de   nevinovăție.