13 aprilie 2013

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 12.04.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Crețan Georgian Nicolae, Stîngaciu Elvis Ciprian, Lupulescu Ovidiu Ion și minorul P.I.A. , în vârstă de 17 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada 01–09.04.2013, cei patru inculpați, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras, în mod repetat, din incinta depozitului unei societăți comerciale din municipiul Tg.-Jiu, mai multe rezervoare de inox, două filtre biodiesel, 15 robineți inox, contactori și cabluri electrice, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 116300 lei, nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 12.04.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele inculpaților majori și a respins propunerea de arestare preventivă a minorului.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.