13.04.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin rezoluția de începere a urmăririi penale din data de 04.03.2013, emisă de I.P.J. Mehedinți - Serviciul de Investigare a Fraudelor, confirmată de procuror la data de 06.03.2013, s-a dispus începerea urmăririi penale față de Avramescu Cristian-Gabriel, cu gradul profesional de comisar șef – ofițer la Inspectoratul General pentru Imigrări București, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în acte oficiale și uz de fals prev. și ped. de art.215 alin.1,2 C.pen., art.288 C.pen., art.291 C.pen., cu aplic, art.41-42 C.pen. și art.33 lit.a C.pen.

În fapt, s-a stabilit că în perioada 2010-2012, folosind calitatea de ofițer superior, a întocmit înscrisuri oficiale cu conținut fictiv, emitenți A.N.A.F. București, M.A.I. - I.G.P.R., D.G.I.P.I., I.J.P.F. Mehedinți, manopere frauduloase prin care a indus și a menținut în eroare persoane de bună-credință de pe teritoriul orașului Strehaia și a municipiului Dr.Tr.Severin, care nu sunt cumpărători de influență, obținând foloase injuste, sume importante de bani și credite bancare în valoare totală de 160.000 lei.

Prin ordonanța din data de 12.04.2013 s-a dispus măsura reținerii față de învinuit pe durata de 24 de ore, fiind dedusă perioada deplasării de la București la sediul I.P.J. Mehedinți.

Prin încheierea nr.2 din 13.04.2013, Judecătoria Strehaia a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor reținute pe o durată de 29 de zile.

Se continuă efectuarea urmăririi penale, strângerea de probe pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului.

Precizăm faptul că, luarea măsurii de arestare preventivă este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.