C O M U N I C A T

 

 

Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au solicitat instanței de judecată , în data de 11.11.2013, arestarea preventivă a   inculpaților majori  Șobolan Florinel, Mihai Hercule, Mihai Cătălin , Mihai Oprișor  și a inculpatului minor R.E.  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat , prev. de art. 208 -209 alin. 1 lit. a,g,i C.Pen. cu aplic. art. 75 lit. c C.pen., respectiv cu aplic. art. 99 și urm. C. pen. și a inculpatului major  Radu Ionuț sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de  furt calificat , prev. de art. 26 C.pen. rap. la art. 208 -209 alin. 1 lit. a,g,i C.Pen. cu aplic. art. 75 lit. c C.pen. , fapte comise în noaptea de 10/11.11.2013.

Magistrații Judecătoriei Slatina au admis solicitarea procurorilor și au dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților                        majori -  pentru o perioadă de 29 de zile, respectiv pe numele inculpatului         minor  - pentru o perioadă de 19  zile .

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarele:

În noaptea de 10/11.11.2013, inculpații majori Șobolan Florinel, Mihai Hercule, Mihai Cătălin , Mihai Oprișor  și inculpatul minor  R.E.  au sustras din locuința părții vătămate G.I. de pe raza comunei Leleasca , un cazan de fabricat țuica în valoare de 15.000 de lei, fiind ajutați  de inculpatul Radu Ionuț care i-a transportat și așteptat într-un autoturism , ulterior transportându-i cu bunul sustras.

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate , în nicio situație , să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.