13.12.2013 

 

C  O  M  U  N  I  C  A  T

 

 

            Biroul  de  Informare  și Relații  cu Presa din cadrul   Parchetului  de   pe lângă Tribunalul Olt,  este  împuternicit  să  aducă la  cunoștința   opiniei publice  următoarele :

         Prin  ordonanța acestui parchet  din  data  de  13 decembrie 2013, orele 01:05 s-a dispus  reținerea pe o perioadă de 24 de ore a învinuitului Rusănescu Dragoș – Costinel, în vârstă de 18 ani, din com.Șopîrlița, sat Șopîrlița, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În  sarcina  lui s-a  reținut  faptul că în ziua de 12.12.2013, pe fondul unor discuții contradictorii cu victima de sex feminin, P.L.C. în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate, a prins-o cu mâna dreaptă de gât și a strâns-o puternic până când victima a decedat.

Fapta s-a petrecut în jurul orelor 13:00 pe raza localității Balș, jud.Olt, într-o clădire dezafectată.

Din concluziile medico – legale provizorii, rezultă că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat obstrucției căilor respiratorii.

La data de 13 decembrie 2013 procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și a propus Tribunalului Olt, arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului Rusănescu Dragoș Costinel, care pentru fapta săvârșită riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 20 ani.

Facem precizarea   că   reținerea și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale  procesului penal reglementate de  Codul de  procedură penală,   având  ca scop  crearea cadrului procesual de  administrarea   probatoriului,   activitate   care nu poate, în  nici o situație, să înfrângă  principiul   prezumției de   nevinovăție.