14 ianuarie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 12.01.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Plotog Petre și Plotog Gabriel Ionuț pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

S-a reținut că, în noaptea de 11/12.01.2013, ora 23:50, aflându-se într-un bar din comuna Drăguțești și fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul Plotog Gabriel Ionuț, împreună cu tatăl său Plotog Petre, au adresat amenințări cu moartea și au exercitat acte de violență asupra agenților de poliție D.I. și Ș. M. aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare pe raza comunei Drăguțești, jud.Gorj. Părților vătămate le-au fost produse leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale, respectiv 8-9 zile îngrijiri medicale .

         De asemenea, cei doi inculpați prin modul de a se manifesta au tulburat ordinea și liniștea publică în localul unde au consumat băuturi alcoolice, producând indignarea celorlalți consumatori.  

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu s-a dispus reținerea celor doi inculpați pentru o perioadă de 24 de ore începând cu data de 12.01.2013,  ora 02:00.

La aceeași dată, 12.01.2013, a fost înaintat Judecătoriei Tg.-Jiu un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților Plotog Petre  și Plotog Gabriel Ionuț, pentru infracțiunile prev. de art. 239 alin.1, 2 și 5 și art. 321 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 33 lit. a Cod penal.

Prin încheierea din 12.01.2013 a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.