14 ianuarie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 12.01.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Modroiu Constantin Claudiu pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiunii de furt calificat și față de inculpatul Lădaru Nicolae Cosmin pentru complicitate la furt calificat.

S-a reținut că, în perioada 02.12.2012 – 10.01.2013, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Modroiu Constantin a pătruns, prin efracție, în incinta unor magazine de pe raza comunei Drăguțești, de unde a sustras mai multe bunuri (țigări, sticle de băutură) și sume de bani. La două dintre faptele de sustragere a participat și inculpatul  Lădaru Nicolae Cosmin, care a asigurat paza perimetrului infracțional. Valoarea totală a prejudiciului creat a fost estimată la suma de aproximativ 10.000 lei, nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 12.01.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele fiecăruia dintre inculpați pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.