14.03.2013

                                        COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  13.01.2013, propunerea de arestare preventivă a inculpaților:

- Trandafir Constantin Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie”, prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. b,c și alin.2 ind.1 lit. a din C.p. cu aplicarea art. 37 lit.b C.P.

- Cocoroiu Adrian pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. b,c și alin.2 ind.1 lit. a din C.p. 

          Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 13.01.2013 până la data de 10.02.2013 inclusiv.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: inculpații în ziua de 11.01.2013, în jurul orelor 22.00 au sustras prin folosirea violenței mai multe bunuri aflate asupra persoanei vătămate N.V. în timp ce acesta se deplasa pe un drum public.

          Prin acțiunile lor violente cei doi inculpați au produs victimei leziuni cu privire la care, în urma constatării preliminare, medicul legist a concluzionat că necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.