14.02.2013

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 12.02.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Mituică Gheorghe și Negură Roberto-Daniel pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, respectiv postcondamnatorie, a infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

S-a reținut că, în noaptea de 09/10.08.2012, după ce s-a asigurat că nu este observat de alte persoane, inculpatul Mituică Gheorghe a pătruns într-un salon al Spitalului Tudor Vladimirescu, unde se afla internată partea vătămată M.T.M. și, profitând de faptul că aceasta dormea, a deposedat-o de telefonul mobil marca Samsung, pe care ulterior l-a înstrăinat unei persoane.

De asemenea, în seara zilei de 29.12.2012, cei doi inculpați, în baza unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat la locuința părții vătămate D.V. , au pătruns pe ușa de acces pe care au găsit-o nesigurată cu încuietoare, împrejurare în care și-au însușit, pe nedrept, un calculator (monitor, unitate centrală, tastatură, mouse), două telefoane mobile și un cuțit vânătoresc, creând un prejudiciu total de 4000 lei, nerecuperat.

 Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 13.02.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele fiecărui inculpat.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.