14.03.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Bobină Vasile, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de art. 174 raportat la art. 175 litera c din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că în seara zilei de 23 noiembrie 2012, fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul Bobină Vasile a aplicat soției sale mai multe lovituri cu pumnii și palma la nivelul capului, doborând-o la podea și lăsând-o fără ajutor.

        Victima, în vârstă de 40 de ani, a fost ulterior internată în Spitalul  Clinic Județean de Urgență Craiova, unde s-a intervenit chirurgical, însă în data de 26.11.2012 a intervenit decesul acesteia, între leziunile de violență produse de inculpat și deces existând legătură de cauzalitate directă, necondiționată.

        Inculpatul a fost reținut și ulterior arestat preventiv în cauză, începând cu data de 24.11.2012.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca de altfel și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.