14 mai 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 13.05.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Bobu Valentin și Bobu Marcel-Valeriu pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod nelegal.

S-a reținut că, în noaptea de 12/13.05.2013, în timp ce se deplasau cu autoturismul proprietate personală pe raza municipiului Tg.-Jiu, părțile vătămate C.M. și C. M.A. , însoțite de cei doi copii minori, au fost urmărite și oprite forțat în trafic de inculpați, care le-au agresat fizic și verbal. Folosind o bâtă din lemn, cei doi inculpați au aplicat mai multe lovituri părții vătămate C.M., împrejurare în care împotriva voinței sale, au introdus-o în portbagajul autoturismului, proprietatea inculpatului Bobu Marcel-Valeriu, și au transportat-o la domiciliul acestuia, unde au continuat actele de agresiune până la sosirea organelor de poliție, folosindu-se și de un cuțit de bucătărie.

La data de 13.05.2013 a fost înaintat Judecătoriei Tg.-Jiu un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 189 alin. 1 și 2 Cod penal.                             

Prin încheierea din 14.05.2013 a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.