din 13.11.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpaților  Condescu Marin și Temelescu Viorel,  pentru 29 de zile.

        Față de inculpatul Condescu Marin, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, prevăzute de art. 215  alin.1,2,3 și 5 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal, delapidare cu consecințe deosebit de grave, prevăzute de art. 2151  alin. 1 și 2 Cod penal cu aplicarea art. 41-42 Cod penal, spălare de bani în formă continuată, prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002 cu aplicarea art. 41-42 Cod penal, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzute de art. 291 Cod penal cu aplicarea art. 41-42 Cod penal și art. 290 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41-42 Cod penal.

Față de inculpatul Temelescu Viorel, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, prevăzute de art. 26 Cod penal raportat la 215  alin.1, 3 și 5 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin.2 Cod penal și uz de fals, prevăzute de art. 291 Cod penal cu aplicarea art. 41-42 Cod penal.

        Cei doi au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore, începând cu 12.11.2013 orele 16:30 pentru învinuitul Condescu Marin și cu orele 19:00 pentru învinuitul Temelescu Viorel.

        Facem totodată precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.

                Urmărirea penală continuă în cauză, pentru stabilirea adevărului în legătură cu toate împrejurările comiterii faptelor, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate, potrivit legii.