15/02/2013

 

 

           COMUNICAT DE PRESĂ

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Prin rechizitoriul nr. 1098/P/2011 din 14.02.2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Stoian Adrian  Ionuț   - administrator la S.C. VIADOS COMP S.R.L. Craiova  pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. b și alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal.

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că  inculpatul  Stoian Adrian  Ionuț    în calitate de administrator la S.C. VIADOS COMP S.R.L. Craiova  , în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale  în perioada iunie 2009 - aprilie 2010, a efectuat achiziții  intracomunitare și interne de bunuri, emițând cu intenție  și  în parte să le evidențieze în acte contabile ori în alte documente legale, prejudiciind prin neînregistrarea acestor venituri  și operațiuni comerciale bugetul general consolidat al statului, cu suma de 1.074.458 lei (TVA și impozit pe profit).

 

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.