15.02.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria ORȘOVA, aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova au înaintat instanței de judecată la data de 14 februarie 2013, propunerea de arestare preventivă a inculpaților  Schmidt Ionuț Sabin și Dumitrescu Constantin Nicu Ilie,  pentru săvârșirea de către aceștia a infracțiunii prev. și ped. de art. 208 alin.1 rap. la art. 209 alin.1 lit. a, g și i și alin. 3 lit. c din Cp,art.279 alin.1 Cp ,art.37 alin.3 din Legea 126/1995;

Judecătoria  Orșova a admis propunerea magistraților procurori și a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile a inculpaților menționați mai sus.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt:

 

În perioada 27.03.2012-03.02.201, Schmidt Ionuț Sabin a sustras singur sau împreună cu Dumitrescu C-tin Nicu Ilie mai multe bunuri, în valoare de 16.350 lei aparținând mai multor părți vătămate de pe raza localităților Cireșu, Podeni, Ilovița și CEZ Distribuție SA. De asemenea Schmidt Ionuț Sabin a deținut ilegal la domiciliul său o armă cu aer comprimat marca „NARCONIA” din categoria celor supuse autorizării precum și mai multe petarde, iar Dumitrescu C-tin Nicu Ilie a deținut ilegal la domiciliul său mai multe cartușe de arme.

 

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.