15 martie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 14.03.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Șuteu Adrian Gabriel  pentru săvârșirea, în stare de recidivă postexecutorie, a  infracțiunii de tâlhărie.

S-a reținut că, în noaptea de 12/13.03.2013, în jurul orelor 03.00, prin amenințare cu un cuțit, inculpatul a sustras suma de aproximativ 480 lei  și un telefon mobil, aflat în posesia părții vătămate C.I.C. , în timp ce aceasta se afla într-un bar din orașul Rovinari.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 14.03.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.