15.03.2013

Comunicat de presa

 

                      Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria ORȘOVA, aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

                      Prin rezoluția din 13.03.2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria ORȘOVA, s-a dispus începerea urmăririi penale față de numitul IBRAHIM HUSNI, pentru săvârșirea  infracțiunii de „Falsificare de monede sau alte valori”, prev. de art. 282 din Codul Penal.

                     Astfel, din cercetările efectuate în cauză și din datele deținute cu privire la activitatea infracțională desfășurată de către învinuit rezultă că IBRAHIM HUSNI, de 60 ani, din Orșova a contrafăcut și a pus în circulație bancnote din cupiura de 500 lei.

                    Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova au înaintat instanței de judecată la data de 13 martie 2013, referatul cu propunerea de efectuare a unei percheziții domiciliare, solicitând emiterea unei autorizații de percheziție domiciliară la adresa unde locuiește învinuitul.

                   Judecătoria Orșova a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, ocazie cu care au fost identificate la domiciliul învinuitului mai multe bancnote din cupiura de 500 lei care nu prezentau elementele de siguranță ale unei bancnote adevărate precum și o imprimantă color, acestea au fost ridicate în vederea expertizării.

                    Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a învinuitului.