16.04.2013

C O M U N I C A T

 

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți împreună cu I.P.J. Mehedinți – Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, prev.și ped. de art.4 și  art.9 alin.l lit.c din Legea nr.241/2005, cu aplic.art.41 alin.2 Cod penal și art.33 lit.a Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, inculpata Brândușea Marcela Ilioara,  având calitatea de administrator  al  unei societăți comerciale  cu sediul în Strehaia, județul Mehedinți, în luna ianuarie 2009 a înregistrat și declarat cheltuieli nereale în valoare totală de 9.580.243 lei reprezentând achiziție fictivă de mărfuri de la o altă societate, iar în baza documentelor fiscale a dedus ilegal TVA și a diminuat profitul impozabil,  prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 2.817.718 lei.

Tribunalul Mehedinți a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți și a dispus arestarea preventivă a inculpatei Brândușea Marcela Ilioara, pe o durată de  29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.