16.04.2013

C O M U N I C A T

 

 

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți împreună cu I.P.J. Mehedinți – Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, prev.și ped. de art.4 și  art.9 alin.l lit.c din Legea nr.241/2005, cu aplic.art.41 alin.2 Cod penal și art.33 lit.a Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, inculpatul Radu Ion,  având calitatea de administrator  al  unei societăți comerciale  cu sediul în comuna Șimian, județul Mehedinți, în perioada 2009-2011, a înregistrat și declarat cheltuieli nereale, constând in achiziții fictive de mărfuri si servicii în valoare totală de 5.059.066,82 lei  reprezentând achiziție fictivă de mărfuri de la societăți comerciale ce nu au declarat relațiile comerciale, fiind in suspendare de activitate, neexistente sau fără activitate economica, prejudiciind în acest fel bugetul statului cu suma de 1.592.849,20 lei, constând in TVA sustras in suma de 936.427,94 lei si impozit pe profit in cuantum de  656.421,26 lei.

Tribunalul Mehedinți a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu Ion, pe o durată de  29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.