16.04.2013

C O M U N I C A T

 

 

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți împreună cu I.P.J. Mehedinți – Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală, prev.și ped. de  art.9 alin.l lit.c din Legea nr.241/2005, cu aplic.art.41 alin.2 Cod penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reținut faptul că, inculpatul Radu Cătălin,  având calitatea de administrator  al  unei societăți comerciale  cu sediul în Strehaia, județul Mehedinți, în perioada 2009-2010 a înregistrat în contabilitatea societății mai multe facturi fictive, în valoare totală de 4.487.130 lei,   reprezentând aprovizionări mărfuri (materiale de construcții, utilaje, piese de schimb, subansamble, etc),   de la mai multe societăți comerciale din țară, prejudiciind în acest fel bugetul consolidat al statului cu suma de 1.438.365 lei, reprezentând  impozit pe profit suplimentar și TVA dedus nelegal.

Tribunalul Mehedinți a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți și a dispus arestarea preventivă a inculpatului Radu  Cătălin, pe o durată de  29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.