16 mai 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 15.05.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Timișeanu Ion, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de corupție sexuală.

S-a reținut că, în perioada 2011 – 14.05.2013, în baza aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, sub pretextul oferirii unor cadouri a acostat minore cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, și a manifestat acte cu caracter obscen asupra acestora dezbrăcându-le, mângâindu-le în zonele intime și etalându-și organul sexual în fața acestora.

La data de 15.05.2013, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.