17.04.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului Drugu Constantin, din comuna Lelești, județul Gorj, pentru 29 de zile.

        Față de inculpat procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 174 din Codul penal, pentru faptul că acesta, în seara zilei de 15 aprilie 2013, în timp ce se afla în locuința fratelui său, Drugu Ion, pe care o folosea în mod exclusiv în absența acestuia, pe fondul consumului de alcool și în urma unui conflict spontan cu victima Turcilă Ioan, a aplicat acestuia mai multe lovituri cu un vătrai, producându-i leziuni ce au condus la deces.

        Prin ordonanța din data de 16 aprilie 2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a luat față de învinuitul Drugu Constantin măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 17,30.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.