17 iunie 2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 14.06.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpata Olteanu Irina, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și prostituție.

S-a reținut că, în perioada mai-iunie 2013, a întreținut raporturi sexuale contra cost cu persoane de sex masculin, pe care le acosta în zona parcului Coloana infinitului.

Totodată, inculpata a racolat două persoane de sex feminin, cărora le-a facilitat practicarea prostituției, în sensul că le găsea clienți pentru practicarea prostituției și negocia prețurile pentru raporturile sexuale. Obișnuia să le amenințe și să le agreseze fizic și le cerea sume de bani pentru a le lăsa să practice prostituția în zona parcului Coloana infinitului din municipiul Tg.-Jiu.

La data de 14.06.2013, a fost înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatei, aflate în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatei pe o perioadă de 29 de zile.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.