18 iunie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 17.06.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Bațai Cristian Gheorghe pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie și postexecutorie, a infracțiunii de lipsire de libertate în mod nelegal și față de inculpatul minor N.M.C. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod nelegal.

S-a reținut, în sarcina inculpatului Bațai Cristian Gheorghe că, în data de 15.06.2013, începând cu ora 23:30 a lipsit-o de libertate pe partea vătămată V.M.A.M., în vârstă de 16 ani, exercitând acte de violență asupra acesteia, în săvârșirea faptei fiind ajutat de inculpatul minor N.M.C.

La data de 17.06.2013, a fost înaintat Judecătoriei Tg.-Jiu un referat cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați.                 

Prin încheierea din 17.06.2013 a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 19 zile pentru minor și a unui mandat de arestare preventivă, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului Bațai Cristian Gheorghe.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.