18 iunie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 18.06.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Vîlcan Sorin-Florentin pentru săvârșirea a două infracțiuni de  tâlhărie.

S-a reținut că, în data de 24.05.2013, aflându-se în mun. Tg-Jiu, str. Termocentralei, jud. Gorj, prin smulgere, inculpatul și-a însușit pe nedrept lănțișorul din aur de la gâtul părții vătămate C.E., cauzându-i un prejudiciu în valoare de 3000 lei.

În urma actelor de agresiune comise de inculpat asupra sa, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 4-5 zile îngrijiri medicale conform raportului de constatare medico-legal nr. 918/24.05.2013 întocmit de SML Gorj.

În data de 17.06.2013, aflându-se în mun. Tg-Jiu, str. Aleea 22 Decembrie 1989, jud. Gorj, a smuls lănțișorul din aur de la gâtul părții vătămate B.F., care a opus rezistență, împrejurare în care bunul a fost recuperat, asupra inculpatului rămânând doar medalionul din aur aferent acestuia, prejudiciul creat fiind în valoare de 250 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 18.06.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.