18.10.2013

 

                                             COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Biroul de informare și relații publice al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  17.10.2013, propunerea de arestare preventivă a inculpatului:

              S. D. V. pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 178 alin.2 din C. penal și „refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente, aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora”, faptă prev. și ped. de art. 87 alin.5 din OUG 195/2002 rep., cu aplicarea art. 33 lit.a din CP.

             Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 20 zile, începând cu data de 17.10.2013 până la data de 05.11.2013 inclusiv.

              Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: în noaptea de 16/17.10.2013 inculpatul fiind sub influența băuturilor alcoolice, în jurul orelor 01.30, în timp ce conducea autoturismul marca BMW 318 D pe DN6  în localitatea Gura Văii, la km. 348, pe sensul de mers Dr. Turnu Severin către Orșova, pe marcajul transversal al trecerii pentru pietoni din punctul respectiv și în zona de acțiune a unui indicator de limitare a vitezei pe sectorul de drum pe care se afla învinuitul la limita maximă de 40 km/h, a acroșat victima L.I. care era angajată în traversarea părții carosabile, în urma impactului rezultând decesul acesteia.

             Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.