18 aprilie 2013

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 18.04.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Văduva Ionuț, Conache Claudiu Boby și Dănășel Cătălin Ionuț pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată și față de inculpatul Priboi Ion pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire și complicitate la furt calificat.

S-a reținut că, în perioada 05.04. – 15.04.2013, inculpații Văduva Ionuț, Conache Claudiu Boby și Dănășel Cătălin Ionuț, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras, în mod repetat, 14 acumulatori de la autocamioane aflate în proprietatea mai multor părți vătămate,  bunuri transportate la domiciliul inculpatului Priboi Ion, care, deși cunoștea proveniența acumulatorilor, a fost de acord să-i achiziționeze, iar sumele de bani au fost împărțite între cei trei inculpați.  

Prejudiciul creat a fost estimat la 10000 lei, fiind recuperat parțial.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 18.04.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele inculpaților.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.