18 aprilie 2013

 

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 18.04.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Pănoiu Călin pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu.

S-a reținut că, în data de 13.04.2013, inculpatul s-a deplasat la locuința părții vătămate, de unde a sustras aparatură electrocasnică, în valoare de 450 lei, pe care a amanetat-o, în cursul zilei de 14.04.2013, la o casă de amanet din orașul Rovinari, pentru suma de 100 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 18.01.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.