19.07.2013                                               

 

C O M U N I C A T

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și solicitat instanței de judecată, la data de 19.07.2013, arestarea preventivă a inculpaților:

Neagoe Paulică sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prev. de art. 248¹ C.p. cu referire la  art. 248 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.

Mihai Iulian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prev. de art. 26 C.p. rap. art. 248¹ C.p. cu referire la  art. 248 C.p., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.

Coman Constantin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 26 C.p., rap. art. 248 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.

Radu Zaga sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 26 C.p., rap. art. 248 C.p. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.

 

   Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt:

 

 Inculpatul Neagoe Paulică, în calitate de primar al Unității Administrativ Teritoriale Comuna Țuglui, jud. Dolj, în perioada mai 2008 – octombrie 2012, prin procedura de achiziții directe de produse și servicii prev. de art. 19 din OUG 34/2006, a acceptat la plată facturi pentru bunuri (pichete PSI, coșuri stradale, tobogane copii, balansoare copii, băncuțe stradale, etc.) a căror valoare a fost supraevaluată în medie de peste cinci ori mai mare decât prețurile existente pe piață la momentul efectuării achizițiilor, plătind din bugetul local în mod nejustificat suma de aproximativ 425.000 lei, în beneficiul a patru societăți comerciale cu sediul în județul Olt, reprezentate de inculpații Mihai Iulian, Coman Constantin și Radu Zaga.

 

 Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.