19 august 2013

 

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 18.08.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Bălan Constantin pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a 10 infracțiuni de furt calificat și a unei infracțiuni de violare de domiciliu

S-a reținut că, în perioada iunie – august 2013, inculpatul împreună cu alte două persoane, dintre care un minor, a sustras de pe raza orașului Rovinari mai multe bunuri, respectiv: 4 biciclete, două covoare, patru haine de piele, un furtun de cauciuc, lansete de pescuit, o geantă în care se aflau unelte de pescuit, o combină muzicală, obiecte care ulterior erau valorificate pentru diferite sume de bani. Valoarea totală a prejudiciului creat a fost estimată la suma de aproximativ 6.000 lei, nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată la data de 18.08.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.