COMUNICAT de PRESĂ

20 decembrie 2013

 

 

              Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              În cursul lunii noiembrie 2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus începerea urmăririi penale față de Potîrcă Constantin Ninel pentru infracțiunea de dare de mită prevăzută și pedepsită de art. 255 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, constând în aceea că i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 lei, pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăți comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale.

              Oferta s-a materializat la data de 19.12.2013, când învinuitul Potîrcă Constantin Ninel, i-a remis lichidatorului judiciar suma de 5.000 lei, în scopurile sus-arătate, promițând totodată că în luna următoare îi va remite și restul de 15.000 lei.

              Învinuitul a fost surprins în flagrant de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova și a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, cu începere de la data de 19.12.2013, orele 1830, urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

              La instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.       

       Facem precizarea că începerea urmării penale și punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în  nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.