21 august 2013

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 20.08.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Vintilescu Elena și Corcoveanu Dumitru pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals intelectual și uz de fals, fapte săvârșite în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada 2010-2012, inculpații: Vintilescu Elena, în calitate de director general și Corcoveanu Dumitru în calitate de director economic, ambii angajați ai unei societăți comerciale pe acțiuni, și-au încălcat cu știință atribuțiile de serviciu, în sensul că directorul general a aprobat efectuarea de plăți, iar directorul economic a acordat viza pentru plată, pentru lucrări neexecutate și au angajat patrimonial societatea prin semnarea unor contracte de achiziții cu două societăți comerciale, fiind creeat astfel un prejudiciu în cuantum de 295.149,24 lei.

La data de 20.08.2013, a fost înaintat Judecătoriei Tg.-Jiu un referat cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați, aflați în stare de reținere.

Prin încheierea din 20.08.2013, instanța a respins propunerea de arestare preventivă, fiind declarat recurs de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.