22.03.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 21.03.2013, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului minor T.C., aflat în stare de reținere, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 211 alin. 1,2 lit. b – alin. 21  lit. c din codul penal cu aplic. art. 99 cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în noaptea de 13/14.03.2013, în jurul orei 05,30, inculpatul împreună cu învinuiții minori D.M., D.F. B.R.D. și S.Ș.A., au sustras prin amenințare și prin întrebuințarea de violențe, mai multe bunuri (bani, bijuterii din aur și un telefon mobil) de la partea vătămată T.C.

              Prin încheierea din 21.03.2013 a Judecătoriei Balș s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului T.C. pe o perioadă de 19 de zile, începând cu 21.03.2013.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.