COMUNICAT de PRESA 22 aprilie 2013

 

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt   aduce   la   cunoștința   opiniei   publice

următoarele:

Prin rechizitoriul nr. 226/P/2012 din 22.04.2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Mutu Dumitru Dan - pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 și 5 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal și fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal.

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că în calitate de administrator al S.C. KLAUMETAL S.R.L. în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a indus în eroare S.C. IMPULS LEASING România IFN S.A. și S.C. UNICREDIT LEASING CORPORATION IFN S.A., cu prilejul încheierii contractelor de leasing financiar prin prezentarea de documente financiar-contabile falsificate creând un prejudiciu total de 516.974,04 lei.

De asemenea, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, pentru a induce în eroare S.C. IMPULS LEASING România IFN S.A. și S.C. UNICREDIT LEASING CORPORATION IFN S.A., a falsificat și prezentat acestora documentele financiar contabile ale S.C. KLAUMETAL S.R.L. care conțineau date fictive cu privire la capitalurile și profiturile societății și achitarea obligațiilor fiscale către stat la numărul personalului societății.

Facem precizarea că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.