23.05.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                  Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Frîntu Cristian Eugen, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Fărcășești, județul Gorj, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, prevăzută de art. 254 alin.1 din Codul penal raportat la art. 6 și 7 alin.1 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 41 alin.2 din Codul penal.

                   S-a reținut în actul de sesizare a instanței, întocmit de procuror, că în luna februarie 2013 inculpatul Frîntu Cristian Eugen a acceptat promisiunea sumei de 500 de lei de la martorul denunțător, iar în luna martie 2013 a pretins o sumă de bani după care a acceptat promisiunea unei sume de bani și ulterior  a primit suma de 200 lei, în seara zilei de 6 martie 2013, pentru a nu își exercita în mod corespunzător obligațiile de serviciu, ca agent de  poliție, în sensul de a nu mai efectua controale la punctul de lucru aparținând denunțătorului și de a nu-l mai sancționa contravențional pe acesta.

         Facem însă precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.