COMUNICAT DE PRESĂ

24.09.2013

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 18.09.2013, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpaților majori GHEORGHIȘAN CRISTIAN DOREL și ALEXANDRU ADRIAN CRISTIAN, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 208 alin. 1 – 209 alin. 1 lit. a,g,i cod penal cu aplic. art. 33 lit. a din codul penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că în perioada iunie-august 2013 inculpații au sustras împreună cu inculpatul M.G., de la părțile vătămate Ș.M. și S.P., bunuri în valoare de 20.000 euro, respectiv 10.000 lei.

              Prin încheierea din 18.09.2013 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului GHEORGHIȘAN CRISTIAN DOREL pe o durată de  29 de zile, începând cu data de 18.09.2013 și arestarea preventivă a inculpatului ALEXANDRU ADRIAN CRISTIAN pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.