24 octombrie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 23.10.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Fota Elena, Negreanu Elena și Rusu Petre pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals intelectual, fapte săvârșite în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada 2002 –mai 2011, Fota Elena, în calitate de contabil șef, împreună cu inculpații Negreanu Elena și Rusu Petre, casieri în cadrul aceleiași unități, prin întocmirea de dispoziții de plată, documente contabile primare în fals și falsificarea ordinelor de plată au efectuat plăți ilegale sau prin virament bancar din casieria unității angajatoare și au încasat necuvenit, sume de bani pe care le gestionau.

În acest fel a fost creat un prejudiciu în sumă totală de 1.167.467,86 lei conform expertizei contabile dispuse în cauză.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 23.10.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele inculpatei Fota Elena. Față de ceilalți doi inculpați s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.